FB

Halm 

Her på Dyreportal.dk findes der et bredt udvalg af halm til forskellige kæledyr, herunder hamster, kanin, marsvin, slanger, skildpadder og heste. Det kan også erhverves hos landmænd og i gårdbutikker, mens Dyreportal.dk også kan bruges, hvis du samtidig gerne vil købe et nyt kæledyr samt et bur eller andet udstyr til kæledyret. Der kan dermed være tale om en samlet pakke, såfremt du køber et kæledyr her, som bruger halm som foder eller som strøelse. Derudover kan Dyreportal.dk bruges, såfremt du selv ønsker at oprette en salgsannonce, hvor du sælger halm. Herunder ser vi nærmere på nogle af typer af halm, som findes og nogle af de mest gængse spørgsmål, man kunne have til dette halm som dyreejer. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvor meget halm må en hest få? 

Heste må ikke få halm som deres primære foder, i det det kan give forstoppelse. Derfor er der en hovedregel om, at man cirka skal give hesten halm, der svarer til tre til fire kilo pr. 500 kilo hest. Dette vil være fint, især i boksen, hvor den både ligger og står på det samt spiser af det. En hest vil altid være kræsen i forhold til at spise halm, der er tæt på dens hestepærer, og derfor kan man være tryg ved, at den kun spiser det friske halm i boksen. Der kan også som supplement lægges friskt hø eller frøgræs i dens fodertrug. I og med at det ikke er det bedste at en hest overspiser halm, skal man heller ikke lægge halm ud på folden i store mængder. En hest, der spiser meget, vil ikke kunne styre det og vil få problemer med fordøjelsen. 

Halm er letfordøjeligt fiber 

Heste skal som hovedregel have det, der kaldes for strukturfoder eller grovfoder til deres næring og deres fordøjelse. Heraf kan der gives enten halm, frøgræs, hø eller wrap. Der er i dette grovfoder, som er det, der kaldes for grønt grovfoder, letfordøjelige fibre i, som er godt for hesten. Her kan man også give den lucerne. Dog er der også en ulempe ved halm, og det er, at det også indeholder et træstof, der hedder lignin. Det er et ufordøjeligt stof, som hesten ikke har brug for, og derfor udskiller igen. 

Hvedehalm

Udover halm til spisende heste, kan man også finde det, der kaldes hvedehalm. Det bruges primært som strøelse, som hesten eller andre dyr kan ligge og stå i. Hvis man giver en hest hvedehalm, skal man være opmærksom på, at der skal følge grovfoder med, ellers ender den med at få forstoppelse. Den store ulempe ved forstoppelse hos heste er, at de ikke har en funktion til at brække sig. De kan derfor ikke få det op igen den vej, hvis de har spist for meget. Forstoppelse kan derfor være meget smertefuldt og kan i sidste fald ende med, at der skal en dyrlæge ud og tilse hesten, fordi den har fået kolik. 

Er der grænser for, hvor meget halm, en hest må få?  

Ja, der er grænser for, hvor meget halm en hest må få Det er derfor vigtigt både at begrænse mængden af halm indtag pr. 500 kg. til cirka 3-4 kg. og samtidig sørge for at fodre hesten ordentligt i løbet af dagen, så den ikke spiser halm af bar sult. Der findes heste, der konstant er sultne, og her kan man overveje at fodre dem ekstra med melasse, grovpiller eller andet, der dækker deres sult. Dette kommer selvfølgelig også an på hestens alder, bygning samt aktivitetsniveau i løbet af dagen. 

Halm til hamster og marsvin 

Her på Dyreportal.dk finder du også annoncer for hamstere og marsvin og de trives godt i halm som strøelse. Der skal lægges et fint lag i bunden af buret, så de kan ligge blødt og godt i det, samtidig med, at de kan nippe af det. Halmen kan købes her på Dyreportal.dk eller i gårdbutikker eller hos landmænd. Det kan både være frøgræs, hø eller hvedehalm, man bruger hertil, så længe det kan dække bunden godt og bliver muget ud jævnligt. 

Halm til kaniner 

Kaniner har også brug for halm at ligge og sidde i, i deres kaninbur og i deres løbegård. Her kan man med fordel også lave et hjørne til dem, hvor der ligger ekstra halm, hvor de kan have deres liggebase. Det er særligt vigtigt, hvis de får små kaninunger, der også skal ligge ekstra godt, lunt og blødt. 

Halm til slanger 

Har du et terrarie med slanger i, kan de godt lide at have et terrarie, der ligner naturen. Det kan være, at det er fyldt med grene, sten, små gemmesteder og nogle grønne planter samt en lille sø. Her kan man også lægge halm, som den kan ligge blødt og rart i, samtidig med, at den kan gemme sig lidt væk i det. Det giver et trygt og godt skjulested for den, så den slappe af i fred, og hvile sig og slå mave, som slanger gør i længere tid ad gangen. 

Småballer, mini big og big baller

Når man har brug for halm til sit kæledyr, findes de i forskellige størrelser. De findes i poser til mindre kæledyr samt som små baller, mini big og big baller. Hvis man har brug for halmballer til én eller flere heste, skal man op i big baller, såfremt man køber stort ind til en hel stald. Her kan halmen ligge oppe på høloftet og der er også visse stalde, hvor der findes store rum til opbevaring heraf. Hvis man har mindre kæledyr eller ikke bruger så meget halm, kan man vælge små baller eller mini big baller. Det handler om, hvor stort forbruget er. Hvis man har en hamster, kanin eller marsvin, er det nok med en eller flere poser med halm, som man skifter ved behov. Bruger man både halm som strøelse og som foder, skal man overveje enten mini big baller eller big baller. Kig gerne her på Dyreportal.dk efter, om der er nogle, der har en annonce for halm i en af de nævnte størrelser.

Tjek kvaliteten 

Sørg for at tjekke kvaliteten, når du handler halm, og det er her altid muligt at spørge ind til, hvor lang tid, halmen har ligget og hvordan halmen har været opbevaret, så man får rent og hygiejnisk halm. Især hvis man skal bruge det som grovfoder er det vigtigt, at det er rent og har været opbevaret et hygiejnisk sted. 

Se efter annoncer for halm her på Dyreportal.dk

Når man har brug for halm til sit kæledyr, er det værd at anbefale, at man tjekker annoncerne for halm her på Dyreportal.dk. Der kan også være brugere, der sælger deres kæledyr inklusiv halm til buret. Det er værd at lægge mærke til, i det der sikkert er nogle, der ellers ville brænde inde med det halm, de havde købt til deres kæledyr. Hvis du ikke finder det, du søger, kan du også oprette en søgeannonce, hvori du kan søge efter halm. Her kan de andre brugere kontakte dig og hvis de har et halm parti liggende, de ønsker at sælge, kan de kontakte dig. Dette gør, at du bare kan læne dig tilbage og vente på, at nogle kontakter dig. Nemmere kan det ikke gøres.

Opret en salgsannonce med halm

Du kan også selv oprette en annonce, hvis du selv har halm til salg. Sørg her for at skrive, hvor mange halm baller, der er tale om, og hvordan kvaliteten er. Herfra kan de andre brugere kontakte dig, og der kan aftales nærmere for handlen.