FB

Ridestøvler til salg

 Gode ridestøvler er et must for alle ryttere. De gør det nemmere at ride og kan også nogle gange hjælpe på din kropsholdning. Der findes et væld af forskellige ridestøvler. Nogle af dem er lavet specielt til specifikke discipliner, mens andre kan bruges til alle formål. Du kan se Dyreportals udvalg af nye og brugte ridestøvler her på siden.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Se vores udvalg af ridestøvler i forskellige materiale

Vi har et stort udvalg af ridestøvler i forskellige materialer, så du kan finde den støvletype, som passer bedst til dig. Hvis du leder efter en billig støvle, skal du have fat i noget syntetisk materiale eller plastik. Der er bestemt ikke noget galt med disse materialer. De kan holde til rigtig meget uden at gå i stykker.

Men hvis du leder efter nogle støvler i rigtig høj kvalitet, er det et par læderridestøvler, som du skal have fat i. Læder er enormt robust, og hvis du investerer i et par støvler lavet af læder, kan du godt regne med at have dem i mange år. Det er dog vigtigt, at du husker at pleje dem ordentligt. Læder kan nemlig godt blive for tørt, og så begynder det at sprække og gå i stykker. Sørg derfor for at smøre dem regelmæssigt.

Korte eller lange ridestøvler?

Overordnet set findes der to slags ridestøvler: lange og korte. Den korte version kaldes også jodhpurs. Hvis du bare rider lidt for sjov i en rideklub eller derhjemme, kan du roligt vælge begge slags. Men hvis du deltager i stævner eller lignende, skal dine støvler ofte opfylde en masse krav afhængig af disciplinen. Ofte er jodhpurs ikke godkendt til stævner.

Mange ryttere vælger dog at have begge slags. Jodhpurs kan være rigtig rare at bruge som staldsko. De er nemlig stadig lavet i et godt materiale, som beskytter din fod, hvis en hest skulle træde på den. Med jodhpurs kan du bevæge dig langt mere frit, end hvis du havde et par høje støvler på. De er derfor perfekte til staldarbejde og er lette at tage på.

Desuden kan du købe såkaldte leggings, som du kan sætte fast på dine jodhpurs. De er ofte lavet i læder og lynes i siden. De går helt op til knæet og transformere dine jodhpurs til lange ridestøvler. Det er rigtig smart, hvis du gerne vil have både lange og korte støvler, men ikke har råd til at købe begge slags.

Stævneridestøvler

Hvis du deltager i stævner, skal du som sagt ofte have nogle bestemte ridestøvler på. Det afhænger meget af disciplinen. Hvis du har planer om at deltage i stævner, er det derfor vigtigt, at du tjekker reglerne, før du køber nogle af vores ridestøvler.

Hvis du rider meget dressurridning, skal du ofte have fat i et par lange og lidt stive støvler. De laves ofte med en lynlås bagpå, så du nemt kan tage dem på uden at ødelægge formen. Dressurstøvler hjælper dig med at have en flot holdning, mens du rider.

Hvis du er mere interesseret i spring, er det dog en dårlig idé at købe nogle stive støvler. Her skal du i stedet have fat i et par bløde og mere fleksible støvler, så du let kan bevæge dig i sadlen.

Vinterridestøvler

Hvis du rider om vinteren, er det en rigtig god idé at investere i et par vinterridestøvler. Selvom det kan være nemt at holde resten af ens krop varm, kan det nemlig være svært at holde tæerne varme. De bevæger sig nemlig ikke lige så meget som for eksempel lår eller arme.

Hvis du har jodhpurs, kan det nogle gange være muligt at købe nogle ekstra tykke leggings, som kan være med til at holde dine underben varme. Men hvis du døjer med kolde tæer, er det altså bedst at købe et par termostøvler, som holder hele din fod og dit underben varmt.

Hvilken farve ridestøvler skal jeg købe?

Du kan primært vælge mellem brune og sorte ridestøvler. Sort er uden tvivl det meste populære valg, men du kan sagtens vælge brun, hvis du bedre kan lide den farve.

Men hvis du er stævnerytter, er der jo ofte en masse regler, som du skal overholde. Støvlen skal som sagt være designet på en bestemt måde. Ofte vil der derfor også være krav til, hvilke farver er okay at bruge. Ofte er brun ikke en godkendt farve. Husk derfor at tjekke eventuelle regler, før du vælger en brun støvle.

Overvejer du at købe brugte ridestøvler?

Ridestøvler lavet af syntetisk materiale eller plastik er som sagt de billigste. Det betyder, at du godt kan forvente at komme af med en ordentlig sum penge, hvis du vil have et par gode læderstøvler.

Hvis det er vigtigt for dig at få nogle læderstøvler, men du ikke helt har pengene til det, kan du vælge at købe brugte ridestøvler i stedet for. Her på siden kan du se et stort udvalg af både nye og brugte støvler. Så kan du nemt få et overblik over, om du helst vil købe et helt nyt par eller hellere vil spare lidt penge.

Hvis du stadig er i voksealderen, kan det være en rigtig god idé at købe dine støvler og andet ridetilbehør brugt. Der er nemlig ingen grund til at bruge tusindvis af kroner hvert år på nyt rideudstyr. Når du er vokset ud af for eksempel støvlerne eller ridebukserne, kan du vælge at sælge dem og bruge pengene på et nyt par.