FB

Stævnebukser til salg - Brugt og nye

Når du tager til stævner med din hest, skal I vise jer fra jeres bedste side. Det indebærer ofte, at hesten får sat håret. Det samme gælder rytteren. Håret og tøjet skal spille helt perfekt. Derfor har mange ryttere også et par ridebukser som er lavet specielt til stævner. Er du interesseret i at købe et par stævnebukser? Så læs med her, og se vores udvalg af nye og brugte stævnebukser på denne side.  

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvad er forskellen på stævnebukser og almindelige ridebukser?

Stævnebukser er oftere en del flottere end almindelige ridebukser. Det kan de være på mange måder. Ofte er bukser til stævner helt hvide og uden nogle former for pletter eller andet skidt. Du kan sagtens finde mange flotte ridebukser, som er lavet til stævner, som er dekoreret med for eksempel sten eller diamanter. Begge typer ridebukser er lavet af det samme materiale, så der er altså ikke den store forskel på dem. Dem til stævner er ganske enkelt bare flottere.

Hvordan skal stævnebukser passe?

Stævnebukser skal sidde nøjagtigt ligesom almindelige ridebukser. Det betyder, at de skal sidde helt tæt til kroppen. Det er vigtigt, at de ikke sidder løst nogle steder, da det virker sløset. Det er selvfølgelig muligt at få løse stævnebukser, men det er ikke særlig populært. Ridebukser er meget stretchy, så du kan nemt finde nogle, som sidder helt tæt uden, at det bliver ukomfortabelt.

Bukser til kvinder har desuden ofte en ret høj talje, da det er rarere, hvis man har former. Men du kan selvfølgelig sagtens finde nogle, som ikke er højtaljede. Vi sælger både stævnebukser til mænd og kvinder – begge typer fås med både høj eller lav talje.

Skal stævnebukser være hvide?

Det er ikke strengt nødvendigt, at dine stævnebukser er hvide. Det kommer helt an på arrangørens regler og disciplinen. Det er muligt at købe mørkeblå ridebukser til stævner, men hvid er helt klart det meste populære valg.

Ofte er der meget strenge regler for, hvad du må have på til et stævne. Det er derfor vigtigt, at du tjekker beklædningsreglerne, før du køber et par mørkeblå bukser. Du kan sagtens blive afvist og ikke få lov til at deltage i stævnet. Hvis du får lov til at deltage, men ikke har den rigtige beklædning på, vil du blive trukket i point – og det er jo rigtig ærgerligt.

Til dressurstævner er det eksempelvis meget normalt, at rytteren bærer lange, flotte, sorte ridestøvler, hvide bukser, hvid skjorte og en sort stævnejakke. Det kan dog som sagt variere.

Skal mine stævnebukser være med knægrip eller full grip?

Ligesom normale ridebukser kan du få stævnebukser med forskellig grip. Full grip betyder, at der ned ad hele benet er stof eller gummi, som hjælper dig med at sidde fast i sadlen. Det er primært ryttere, som deltager i dressurstævner, som bruger denne form for grip. Det hjælper dem nemlig med at sidde helt stille og rank i sadlen. Dressurryttere bruger hele deres ben til at sidde fast i sadlen.

Du kan selvfølgelig også som dressurrytter vælge stævnebukser med knægrip – det er dog ikke så udbredt. Knægrip betyder selvfølgelig, at der kun er grip omkring knæene. Denne type bruges primært af springryttere. De sidder nemlig ikke lige så meget ned i sadlen. Det betyder, at det primært er deres knæ og underben, som holder dem fast i sadlen. De bruger altså slet ikke deres lår lige så meget, som dressurryttere for eksempel gør. Knægrip giver rytteren en bedre mulighed for at være fleksibel. Hvis du deltager i begge typer stævner, er det helt op til dig selv, hvilken slags grip du vælger. Det er på mange måder en smagssag.

Er det en god idé at købe brugte stævnebukser?

Der er bestemt ikke noget galt med at købe brugte stævnebukser. Faktisk kan det ofte være en rigtig god idé. Hvis du ikke deltager i særlig mange stævner, er der ikke nogen grund til at bruge en masse penge på et par bukser, som du ikke kommer til at bruge særlig mange gange. I stedet kan du spare lidt penge og købe dem brugt.

Det samme gælder, hvis du stadig er i voksealderen. Hvis du er barn eller teenager, kommer du lynhurtigt til at vokse ud af dit ridetøj. Det kan sagtens være, at du skal have et par nye bukser hvert år. Hvis det er tilfældet, er der ingen grund til at købe nogle nye og dyre bukser. Vent i stedet med at investere i et dyrt par indtil, at du er sikker på, at du kan bruge dem i mange år.

Du kan også sagtens vælge at købe brugte bukser bare for at spare penge. Vi har et stort udvalg af flotte, brugte stævnebukser. Der er bestemt ikke noget galt med standen. Hvis du hellere vil købe et nyt par, kan du også købe det her hos os.