FB

Kattebakke - Køb brugt eller ny

Katte og mennesker er selvsagt meget forskellige. Men vi har mere til fælles, end du måske lige går og tror. Som mennesker har katte en lang række basale behov, og som katteejer er det dit ansvar, at disse behov bliver dækket. Udover at sørge for at din kat får den næring, den har brug for, at den har et fast og trygt sted at sove, og at den bliver socialt stimuleret i løbet af hverdagen, er det også vigtigt, at du sikrer et fast sted i hjemmet, hvor katten kan komme af med tis og afføring. I denne forbindelse er en kattebakke uundværlig. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvilke kattebakker kan jeg finde her på siden? 

Kattebakker findes i rigtig mange størrelser, farver, former og prisklasser. Og hos Dyreportal.dk finder du et bredt sortiment. Vores udvalg omfatter både nye og brugte produkter, og uanset hvad du er på udkig efter, finder du det med god sandsynlighed her hos os. 

Hvilken kattebakke skal jeg vælge? 

Kattebakker har en ret simpel funktion. Derfor spiller det oftest ikke en specielt stor rolle, om du vælger den ene eller den anden. Dog skal du sikre dig, at bakken er stor nok til den kat, som du har i hjemmet. Det kan være svært for katten at skille sig af med dét, den skal skille sig af med, hvis den ikke er komfortabel i kattebakken.

Bakken må altså hellere være for stor end for lille. En god tommelfingerregel lyder, at kattebakken bør være 1,5 gang længere end selve katten. Derudover bør den have en højde, som gør, at der på alle tidspunkter kan være omkring 8 centimeters grus i bakken.

Hvis du har svært ved at finde frem til den rigtige model, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvor mange kattebakker skal jeg vælge? 

Forestil dig at bo i et hus på fire etager, hvor der kun er ét toilet. En sådan situation er langt fra optimal for din blære. Og hvis du bor i hus eller i en stor lejlighed, bør du også sørge for, at din kat har mere end ét sted at skille sig af med sine efterladenskaber.

Selv i mindre hjem kan to eller flere kattebakker være en god idé. Så har katten nemlig muligheden for at bruge én bakke til urin og en anden til afføring. Har du to katte, bør du mindst anskaffe dig tre bakker – én til hver kat og én til nødstilfælde. 


Hvor skal jeg stille kattebakkerne i mit hjem? 

Kattebakkerne i dit hjem skal placeres så langt fra hinanden som muligt, så katten har en bakke i nærheden, uanset hvor den befinder sig. Det er også vigtigt, at du stiller dem et sted, hvor katten altid har fri adgang, og hvor den kan være i fred, når trangen melder sig. Kun få mennesker bryder sig om at blive forstyrret, når de går på toilettet, og det samme gælder for katte. 

Hvordan træner jeg min kat til at bruge kattebakken? 

Gamle katte anlægger sig sjældent nye vaner. Og det er langt nemmere at træne en killing end en voksen kat. Uanset hvor gammel din kat er, er der dog visse ting, du kan gøre for at lære den at bruge sin kattebakke i stedet for tilfældigt at efterlade sit affald rundt omkring i boligen.

Hvis du kan se på katten, at den er rastløs, betyder det sandsynligvis, at den har noget, den skal af med. Og så bør du placere katten på bakken. Er din kat helt lille, kan det også være en god idé, at du sætter den i bakken om morgenen, før sengetid og efter hvert måltid.

Med tiden vil din kat lære, at urin og afføring hører til i samme bakke – og ikke på hjemmets gulve.

Hvorfor vil min kat ikke bruge sin kattebakke? 

Hvis du efter flere måneders træning konstaterer, at din kat fortsat ikke vil bruge sin kattebakke, kan det have noget at gøre med, at kattebakken ikke er ren nok. Katte er renlige væsner, og derfor bør du som minimum tømme, rengøre og fylde kattebakken med rent grus en gang hver anden dag.

Notér rengøringen på din huskeliste, så du ikke glemmer at få det gjort. Det tager kun et øjeblik og sparer på sigt dine gulve for rigtig meget unødvendigt skidt. 

Hvordan undgår jeg, at kattebakkerne lugter? 

Kattebakker kommer nemt til at lugte. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at modvirke denne gene.

Først og fremmest bør du som nævnt ovenfor sørge for at vaske kattebakken regelmæssigt. Du bør også anvende klumpende kattegrus og sørge for at skovle det brugte op løbende.

Hvis lugten er slem, kan du overveje at købe kattegrus med aktivt kul, tilføje natron i bakken og købe en specialdeodorant særligt udviklet til kattegrus. Følger du disse råd, vil katten få nemmere ved at besøge kattebakken, når det er nødvendigt – og du vil få nemmere ved at leve med din kat.