FB
Top banner

Hesteracer

Hvilken race leder du efter?

Alle Hesteracer

Hesteracer

Vi har lavet en komplet racebeskrivelse af alle racer. Her på siden kan du finde en masse informationer om de forskellige hesteracer, så du kan blive klogere på det store og smukke ridedyr. Udover at kunne få viden om hesteracer kan du også købe eller sælge heste her på siden. Som sælger er det altid gratis at oprette en salgsannonce på portalen – der er både mulighed for at oprette sig som privat sælger og professionel opdrætter med salg af heste, ponyer og føl. Som opdrætter får du mulighed for at lave en beskrivelse af din forretning og linke videre ind til egen side, såfremt du har en sådan. Derudover har vi på Dyreportal.dk oprettet et galleri, hvor du kan lægge billeder op af dine dejlige heste.

 

 

Få viden om alle hesteracer

Vi har samlet en masse forskellige hesteracer og lavet en beskrivelse for hver og en. Så leder du efter informationer om enkelte hesteracer, så er Dyreportal.dk lige stedet – her kan du få fyldestgørende viden om alle de mest almindelige racer.

 

 

Populære hesteracer i Danmark

• Dansk Varmblod

• Islandsk hest

• Shire

• Frieser

• Holstener

• Belgier

• Shetlænder

• Fjordhest

 

Typisk inddeles heste efter disse fire overordnede kategorier:

• Fuldblod (engelsk og arabisk)

• Travere (ride- og køresport)

• Svære heste (trækheste)

• Ponyer (mindre end 148 cm høje)

 

 

Hvilken hest skal jeg vælge?

Er du på udkig efter en hest, så har du formentlig også en idé om, hvilken race du ønsker. Men uanset om du har en racepræference eller ej, så kan valget af hest stadig være svært.

 

Det forstår vi godt. Det er nemlig ingen hemmelighed, at der er meget stor forskel på de forskellige hesteracer. Hvilken race du bør vælge, kommer an på mange forskellige ting, fx hvor meget du forestiller dig at skulle ride på hesten. Hvis du ønsker en pony eller hest, som ikke skal rides på hver eneste dag, så vil en fjordhest eller en islænder være supergode bud på racer, som godt kan stå nogle dage uden at blive redet på. Hestene kan nemt bruges til en tur i skoven eller dressur og spring.

 

Det er vigtigt, at du undersøger tingene, før du anskaffer dig en hest. Skulle du mangle svar på nogle ting vedrørende det at have en hest, så kan du altid benytte vores dyreforum. Her kan du stille alle de hesterelevante spørgsmål, som du har lyst til. Det kan også være en god idé at tage ud til en nærliggende gård med heste eller rideskole og snakke med personer, som er vant til at håndtere heste – ofte vil du her kunne hente den nødvendige viden, som du har brug for.

 

Hvordan vælger jeg størrelse af hest?

En god huskeregel er, at du må veje 20 % af hestens kropsvægt. En standard-pony vejer fx omkring 300-360 kg – dette svarer til, at du må veje omkring de 60 til 70 kg, hvis du skal ride på en sådan hest. Når du skal vælge hest efter størrelse, så er det vigtigt, at du finder hestens idealvægt og tager udgangspunkt i denne.

 

 

Gode råd til en sikker hestehandel

At købe en hest er som oftest en stor beslutning – for mange noget, som er forbundet med mange måneders overvejelser. Vi har derfor lavet en lille huskeliste, som kan bruges til at sikre sig selv, når man skal købe hest eller pony. Her kan du læse om de fire vigtigste forholdsregler.

 

1. Hvis du ikke selv har kompetencerne til at vurdere heste, så er det vigtigt, at du rådfører dig med en professionel – både til hjælp med besigtigelse af hesten samt til forsikringsgodkendelse.

 

2. Sørg for at lave en købekontrakt. På internettet findes der masser af gode købekontrakter frit tilgængeligt. Husk, at indskrive alle aftaler og garantier i kontrakten.


3. Forhold dig kritisk til, hvor du køber din hest. Et godt råd er at holde dig fra at købe heste på markeder. Skulle du alligevel finde en hest på et marked, så er det bedre at lave en aftale med sælger om at komme og besigtige hesten i dens vante rammer, så du ikke ender med at foretage et impulsivt køb.


4. Sikr dig hestens identitet. Fra 1. januar 2012 skal alle heste, ponyer og føl fra Danmark have et hestepas og et ejercertifikat. Inden et køb skal du derfor gennemgå papirerne på hesten og sørge for, at alt er, som det skal være. Iflg. dansk lovgivning skal du registrere ejerskifte på hesten, senest 30 dage efter at dyret er handlet. Dette foregår ved at sende det originale ejercertifikat med sælgers underskrift til SEGES eller til forbundet, der har udarbejdet hestens papir.

 

 

Køb og salg af alle hesteracer på Dyreportal.dk

På siden kan du finde heste, ponyer og føl, som søger nyt hjem. Gå ind på vores filtreringside med hesteracer til salg og find frem til præcis den race, som du søger.

 

Det er altid 100 % gratis for sælgere at være til stede på vores portal. Som køber vil du skulle betale en mindre pris for en prøvepakke, som giver dig 3 dages adgang til portalen. Her vil du kunne finde ud af, om fordelspakken er noget for dig – hvis ikke, så kan du afmelde til enhver tid. Afmelder du ikke prøvepakken, vil den automatisk fornyes til en 4 ugers fordelspakke. Fordelspakken giver dig mulighed for at kontakte hesteejerne på salgsannoncerne.